Hoe kom ik aan een Funda fotograaf?

 

Funda fotograaf

 Vaak hoor ik ; Vroeger hadden we 1 foto in de krant en dit was voldoende

Leuk jij/ jullie hebben de knoop doorgehakt de huidige woning komt in de verkoop. Nu komt natuurlijk de vraag ga je het zelf verkopen of schakel je een makelaar in de regio in?  Nu ga ik in dit blog artikel ervanuit dat er gekozen is om de woning zelf te verkopen en dat je opzoek bent naar een fotograaf voor de funda presentatie. 

Kies je voor een online makelaar dan heb je vaak ook de keuze (tegen meer prijs) gebruik te maken van de fotografie organisatie waar deze online makelaar mee samenwerkt. Vaak kun je online dan ook een fotografie afspraak inplannen. Wil je toch liever een regionale fotograaf dan is dat natuurlijk ook een goede optie. Op google en op mijn website zie ik vaak als zoekwoord voorbij komen ‘ funda fotograaf’. Alleen zul je daar niet snel de juiste fotograaf op vinden. Vastgoed fotografen fotograferen meestal in opdracht voor een makelaar of woningcorporatie’s en niet direct voor funda. Zij zullen zichzelf dan ook geen funda fotograaf noemen. Het beste kun je zoeken op vastgoed fotograaf, woning fotograaf of interieur fotograaf.  Vraag altijd naar een portfolio en de producten die hij of zij kan maken. Kies niet meteen voor de goedkoopste fotograaf. Mijn mening is dat je voor kwaliteit gewoon meer betaalt. De fotograaf is vaak twee uur bezig op locatie en moet de beelden na die tijd nabwerken kortom ze doet zo goed mogelijk zijn of haar best. Dit is natuurlijk in het belang van de verkoop maar tevens ook een stukje reclame voor de fotograaf zelf. Ik zelf hoop natuurlijk bij elke presentatie dat er goede reacties op de foto’s komen en dat er op deze manier mond op mond reclame komt. Mocht je er voor kiezen om de woning niet op funda te plaatsen maar enkel op facebook en of instagram dan is een uitgebreid pakket niet noodzakelijk. Vaak voldoen foto’s en een video al. Een uitgebreide 360 graden tour is interessant op Funda ivm de ranking in de zoekresultaten. 

Vaak hoor ik als vastgoed fotograaf vroeger was 1 foto voldoende in de krant waarom moet dit nu allemaal anders?  Mijn mening is dat de tijden zijn veranderd maar ook de eisen / verwachtingen van mensen. We willen nu eenmaal graag zo veel mogelijk zien van iets wat waar we interesse in hebben.  In de tijd waar we nu in leven voldoet 1 foto gewoon niet meer.  

 

Ik hoop in dit korte artikel jou als verkoper een beetje op weg te hebben geholpen naar de zoektocht naar een vastgoed fotograaf. Uiteraard fotografeer ik met alle plezier jouw woning. 

 

 

 

 

Heeft de woning nog geen energielabel? Combineer dan de fotografie afspraak gelijk met het maken van het energielabel en plattegrond.

Recent op onze blog pagina

Lees deze leerzame artikelen.

Binnen kijken bij vakantie-appartement Op’e Trieme

Binnen kijken bij vakantie-appartement Op’e Trieme

Onderweg  Ik tikte op mijn navigatie de plaatsnaam De Trieme in en ik zag al snel dat dit in Friesland ligt.  Het is geen straf om deze route te rijden vanuit Erica want de omgeving onderweg is altijd prachtig. Na ongeveer 1,5 uur rijden kom ik langs het plaatsnaam...

Lees meer