Hoe fotografeer ik mijn Bed and Breakfast?

Hoe fotografeer ik mijn Bed and Breakfast?

Gefeliciteerd! Je hebt eindelijk je eigen bed and breakfast. Alles is af, en nu moet deze zo snel mogelijk verhuurd worden. Je struint de bekende websites af en dan valt je ineens op dat er iemand
in hetzelfde dorp, ook met een Bed and Breakfast, prachtige foto’s heeft. Na het lezen van deze blog heb jij meer duidelijkheid op de vraag ; Hoe fotografeer ik mijn bed and breakfast.

Strak blauwe luchten op de buiten foto’s van de omgeving, prachtige sfeer impressies van het uitzicht via de woonkamer en niet te vergeten die hagelnieuwe badkamer en het heerlijke ontbijt met streek producten. Dit zijn een paar voorbeelden van wat belangrijk is om in beeld te brengen met foto’s of videomateriaal.

De meeste verhuurders besteden deze klus liever uit aan een
professionele fotograaf. Deze doet dit werk dagelijks en weet dan ook precies hoe uw accommodatie het beste tot zijn recht komt. Uiteraard kost een fotograaf geld en als deze financiële middelen nog
niet aanwezig zijn is zelf fotograferen een prima oplossing.

Juiste apparatuur

Je hoeft niet meteen de duurste camera aan te schaffen met een extreme groothoek lens. Sterker nog, extreem groothoek gebruik vindt men niet realistisch. Je kunt in principe met elke camera interieur foto’s maken. Zelf gebruik ik de Canon 6D met een groothoeklens die ik vervolgens altijd
inzoom om vertekeningen te voorkomen. Voor het gemak gebruik ik in deze blog een telefoon als voorbeeld. Telefoon, statief met een waterpas en een statief kop waar je telefoon in kan.

Positie

Kijk per ruimte naar de verhoudingen. Het is belangrijk het statief op deurklink hoogte in te stellen. Fotografeer alles horizontaal. Elke foto moet recht zijn vandaar dat een statief kop met een waterpas erg goed van pas komt. Per ruimte bepaal je wat belangrijk is. Het mooiste is om op elke foto 3 muren in beeld te hebben, evenals een stukje plafond en vloer. Zorg dat er geen storende elementen dichtbij de camera in beeld staan, dit leidt erg af.

Instellingen

Ik kan nu wel dingen gaan opsommen over iso-waardes, diafragma en sluitertijd of dubbel exposure, maar dat is om snel van start te gaan nog niet aan de orde. Voor degene die foto’s maakt met een telefoon is het belangrijk de camera zo in te stellen zodat ruimtes licht overkomen. Niet alle telefoons hebben een functie met handmatige instellingen, hierbij volstaat de automatische optie ook. In sommige gevallen zal de telefoon zelf scherpstellen en een gemiddelde belichting nemen met een kans dat de ramen overbelicht raken of de foto wat donkerder is. Dit kan naderhand gecorrigeerd worden in een bewerkings programma. Hier vertel ik in een volgende blog meer over.

 

Pas op met het aantal foto’s

Een foto presentatie van uw Bed & Breakfast met 60 foto’s van elk hoekje zorgt juist voor een negatief effect. Het is simpelweg te veel. Fotografeer enkel de belangrijkste punten en voeg een paar sfeerplaatjes van doorkijkjes of de omgeving toe. Zo is een aantal van 20 al meer dan genoeg. Met deze paar tips kun jij snel van start om jouw accommodatie in beeld te brengen. Succes!

Zelf te weinig tijd? Toch liever deze klus uitbesteden? Neem dan gerust contact op. Ik fotografeer graag uw accomodatie.