Voorbereiding foto presentatie B&B

Styling fotosessie 

Is het nodig om een interieur stylist in te schakelen voor een foto sessie van een B&B of vakantiewoning? Moet ik extra decoratie spullen aanschaffen om de sfeer op de foto’s te verbeteren? Allemaal vragen die voorbij komen als eigenaar van een gastenverblijf. In deze korte blog geef ik een paar tips voor een optimale voorbereiding.

 

Interieur slaapkamer blog B&B

Voorbereiding

Een bed and breakfast of vakantiewoning fotograferen is iets anders dan een woonhuis fotograferen voor een Funda presentatie. Een woonhuis wordt extra goed opgeruimd en soms worden er stylisten ingeschakeld om de woning indien nodig extra mooi te stylen voor de foto’s. Na afloop worden de spullen vaak weer weg gehaald. Bij een vakantiewoning of B&B gaat dit net eventjes wat anders.

Foto’s en verwachting van de gast.

 

Of u nu wel of geen gebruik maakt van een interieur stylist, een nieuw boekende gast bekijkt vaak eerst de foto’s. Als deze foto’s er perfect uitzien en hij of zij heeft er een goed gevoel bij heeft, dan is de kans groot dat dit resulteert in een boeking. Deze nieuwe gast verwacht dan echter ook dat het er zo uitziet als op de foto’s. Dit kan soms bij eigenaren een valkuil zijn. Sommige eigenaren hebben zo erg hun best gedaan voor de fotopresentatie, bijvoorbeeld door middel van extra (geleende) decoratie spullen, maar hebben deze dan na afloop van de fotoreportage verwijderd.  Als gast kom je dan vol verwachtig in de sfeervolle B&B ruimte wat hij of zij herinnert van de foto’s, maar dit valt vervolgens erg tegen omdat de decoratie van op de foto’s niet aanwezig blijkt te zijn.  TIP: decoratie die op de foto presentatie staat moet ook daadwerkelijk in het gastenverblijf aanwezig zijn. Zo stel je de gast niet teleur in zijn of haar verwachting. Zorg dat alles bij elkaar past en matcht met het interieur. Maak de ruimte niet te druk en ‘prop’ het niet te vol. Dit zorgt er namelijk voor dat het op de foto’s juist kleiner oogt dan het in werkelijkheid is.

Indien er sfeerverlichting aanwezig is zou ik hier zeker van gebruik maken. Overdrijf niet en zet niet alle verlichting aan, zoals een plafond lamp.  Spotjes en tafellampen zijn meer geschikt. Een bloemetje of plantje op tafel is altijd goed, alleen let wel op: overdrijf niet hierin. Heeft het gastenverblijf een mooie houtkachel? Steek deze dan voor de foto presentatie eventjes aan, dit geeft meteen sfeer op de foto’s. Voor bed and breakfast eigenaren die een ontbijt aanbieden: vergeet niet het ontbijt te fotograferen. En als laatste: zorg voor mooi strak opgemaakte bedden.

Mijn mening is dat als je zelf het inzicht hebt om een ruimte in te richten dan heb je zeker geen stylist nodig. Maar ben je echt inspiratieloos, of heb je tijdgebrek dan zou ik zeker op zoek gaan naar een stylist om samen een plan te maken. 

Succes! Vragen? Stel ze gerust door middel van een reactie hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

ontbijt interieur B&B blog
tijdschriften interieur B&B blog
blog vakantiewoning styling