Op welke website bied ik mijn vakantie woning aan?

Op welke website bied ik mijn vakantiewoning aan?

 

Als u eigenaar bent van een bed and breakfast of vakantiewoning is het belangrijk deze aan te bieden op een website. Er bestaan verschillende websites die het mogelijk maken om zelf een accomodatie aan te bieden. In deze blog heb ik een aantal websites op een rij gezet. 

 

1. Een eigen website

Naast alle mogelijke externe verhuurwebsites is het hebben van een eigen website tegenwoordig een must. Door een goed werkende website die jouw eigen stijl, feeling en sfeer weergeeft vinden de gasten de informatie waar ze naar opzoek zijn, Je eigen website kan natuurlijk prima bestaan naast een account op bijvoorbeeld Airbnb of natuurhuisje.nl. Vaak is dit gemakkelijk in 1 kalender te koppelen. Wel is de gast vaak opzoek naar meer informatie dan op de boekingssites te vinden is en zo hebben de objecten met een eigen website voorsprong. Voor het voordelig laten maken van een eigen website raad ik Mijnverhuurwebsite.nl aan.

Kijk voor meer informatie op www.mijnverhuurwebsite.nl 

Of stuur gerust een berichtje naar info@mijnverhuurwebsite.nl

mijnverhuurwebsite

2. Natuurhuisje

Momenteel is de website van Natuurhuisje.nl voorzien van 16963 accomodaties. Het leuke is dat er huisjes op staan door heel Europa. Daardoor hebben ze een groot bereik. Alle accomodaties zijn in een natuurlijke omgeving, zoals de naam al zegt.  Dus niet in een overvol vakantiepark. Bij elke boeking draagt de boekende gast bij aan locale natuurprojecten. 

Aanmelden als verhuurder bij natuurhuisje is kosteloos. Je betaalt alleen een bijdrage van 10% commissie per boeking excl. btw.

3. Belvilla

Uw vakantiewoning verhuren via Belvilla heeft best veel voordelen. Zo krijgt u enorm veel bezoekers omdat Belvilla vakantie woningen aanbiedt op meer dan 2.000 andere boekingssites. Als huiseigenaar heeft u dan ook het voordeel dat u alles vanuit een centrale plaats kunt beheren.

www.belvilla.nl

belvilla blog
vakantie woning verhuur blog

4. Airbnb

Ook op Airbnb kun je jouw bed and breakfast of vakantiewoning aanbieden voor de verhuur. De aanmelding bij Airbnb is gratis en je ruimte aanbieden door middel van een advertentie is ook gratis. Wel betaal je een bedrag aan service kosten. In ruil daarvoor krijg je als ‘host’  ondersteuning van het communityteam, zorgen ze voor marketing, beschermen ze jou als ‘host’ en ontwikkelen ze producten. De uitbetaling die je krijgt, is het tarief dat je gasten betalen met aftrek van de servicekosten voor hosts.

Als host bepaal je zelf het nacht tarief of eventuele toeslagen. 

Airbnb.nl

 

 

bedandbreakfast website blog

5. bedandbreakfast.nl

 

Bij bedandbreakfast.nl betaal je geen commissie over een reservering. Voor een vast bedrag per jaar plaats je een advertentie. Alle inkomsten zijn dan ook voor jou. Via bedandbreakfast.nl kun je gratis gebruik maken van de ‘reserveringsmanager’. Ook optimaliseren ze jouw presentatie pagina voor Google. Wat precies de eenmalige kosten zijn voor een advertentie kan ik niet duidelijk vinden.

 

www.bedandbreakfast.nl

 

 

6. booking.com

 

Op deze website kun je een bed and breakfast aanmelden, maar ook vakantie villa’s, resorts, pensions en appartementen. Een van de voordelen is dat het een groot bereik heeft. De aanmelding is gratis. Wel betaalt u een commissie. 

www.booking.com

 

booking.com blog

Dit was natuurlijke een kleine greep uit alle verhuur websites. Mocht je al weten welke verhuur website het gaat worden, denk dan ook al vast na over het maken van het fotografie materiaal. Dit willen wij natuurlijk graag voor u doen zodat u meteen eruit springt met uw foto’s. Hierdoor zult u sneller boekingen genereren. Mocht u liever zelf aan de slag willen lees dan nog eventjes ons fotografie artikel door.  Succes met de verhuur van uw accomodatie!